danie

WYBIERZ
DIETĘ

danie
danie

WYBIERZ KALORYCZNOŚĆ

danie
danie

WYBIERZ ILOŚĆ DOSTAW

danie
danie

PRZEJDŹ DO KOSZYKA

Agnieszka Kułaga

1600/2200 kcal

Dieta bezglutenowa, bezmleczna, bez warzyw strączkowych - dieta bez konwencjonalnego nabiału krowiego, zawierająca bezglutenowa źródła węglowodanów.
4 posiłki - rzadsze angażowanie układu pokarmowego, dłuższe przerwy pomiędzy posiłkami umożliwiają zachowanie lepszej higieny żywienia, sprzyjają utrzymaniu prawidłowej glikemii.
Dieta rozdzielna - ułatwia trawienie, przyswajania.
Obróbka termiczna sous-vide + dodatek tłuszczu na surowo (dobrej jakości tłuszcze - niezbędne dla utrzymania prawidłowej gospodarki hormonalnej).
Sezonowość produktów.
Zastosowanie posiłku węglowodanowego na noc - poprawa jakości snu, regulacja poziomu neuroprzekaźników.
Wyważony stosunek omega3 : omega6.
Brak produktów przetworzonych i pół produktów.

Więcej szczegółów

Jesteś nowym klientem? Skontaktuj się z nami telefonicznie 600 700 445 i zamów "Zestaw Próbny" w promocyjnej cenie

Cena końcowa:

80,00 zł brutto

Happy PREMIUM by AGNIESZKA KUŁAGA - dlaczego warto ją wybrać…


Nazywam się Agnieszka Kułaga, jestem dietetykiem specjalizującym się w dietetyce klinicznej oraz sportowej. Moje funkcjonalne podejście do tematyki żywienia spowodowało, że dieta którą dla Państwa przygotowaliśmy zdecydowanie różni się od szeroko przyjętych schematów. Lata doświadczenia w pracy z pacjentami ukierunkowały mnie w przekonaniu, że spożywanie 4 posiłków dziennie umożliwia zachowanie lepszej higieny żywienia a zachowanie w diecie zasad rozdzielności ułatwia trawienie oraz przyswajanie spożywanych pokarmów. Z powodzeniem taki schemat posiłków stosuję u tak osób cierpiących na dolegliwości ze strony układu pokarmowego jak i tych, które chcą poprawić swoje samopoczucie w ciągu dnia. Jestem pasjonatką kuchni prostej, jak najmniej przetworzonej, ponad schematami – uwielbiam odkrywać nowe połączenia smaków i dzielić się nimi. Wierzę ponadto w terapeutyczne możliwości pokarmu oraz siłę funkcjonalnego podejścia do człowieka.


Agnieszka Kułaga - Założycielka gabinetów dietetyki funkcjonalnej pod szyldem agnieszkakulag.com. Absolwentka Bydgoskiej Szkoły Wyższej na kierunku Dietetyka i Żywienie Człowieka. Obecnie przechodzi certyfikację na FMU (Uniwersytet Medycyny Funkcjonalnej w Stanach Zjednoczonych) aby zdobyć uprawnienia Certified Functional Medicine Practitioner. Całe życie związana była z profesjonalnym sportem – obecnie wsółpracuje z profesjonalnymi zawodnikami licznych dyscyplin sportowych oraz prowadzi pacjentów klinicznych na terenie całej Europy.